Silmäluomileikkaukset

Silmäluomileikkauksen avulla voidaan vaivattomasti korjata roikkuvia yläluomia, laskeutuneita kulmakarvoja ja silmäpusseja. Silmäluomien korjausleikkaukset ovat eniten tehtyjä ulkonäköön vaikuttavia toimenpiteitä. Silmäluomien korjausleikkaukset ovat suosittuja sekä naisten että miesten keskuudessa.

Silmäluomileikkauksen tarve ja kokonaistilanne arvioidaan vastaanottokäynnillä. Mikäli päädytään tekemään useampi toimenpide samassa leikkauksessa, ei tarvita erillistä toipumisaikaa, vaan kaikki hoituu kerralla. Konsultaatiossa keskustellaan mahdollisista lisätoimenpiteistä. Silmäluomileikkauksen konsultaatiokäynti on ilmainen. Teen silmäluomileikkaukset nykyisin usein kokonaan UltraPulse CO₂ -laserilla.

Yläluomet

Yläluomileikkaus voidaan tehdä laserilla. Leikkauksessa käytämme UltraPulse CO₂ -laseria. Laserilla leikkaus on nopea, turvallinen ja yleensä veretön. UltraPulse- laserin etu muihin hiilidioksidilasereihin nähden on siinä, että iho ei juurikaan lämpene leikattaessa, joten haava paranee nopeasti. Laserin avulla tehdään ihoviilto, poistetaan ylimääräistä ihoa, ylimääräistä lihasta ja tarvittaessa rasvaa.

Alaluomet 

Perinteinen tapa hoitaa alaluomien silmäpusseja on poistaa ylimääräinen löystynyt iho kirurgisesti. Tämä toimenpide ei kuitenkaan sovi kaikille. Ongelmana voi olla arpimuodostus, luomen muodon muuttuminen tai alaluomen vetäytyminen alaspäin. Lasertoimenpiteessä tätä riskiä ei ole, sillä ihoa ei leikata pois, ainoastaan kiristetään laserhionnalla.

Kulmakarvat 

Mikäli kulmakarvojen nostolle on tarvetta, voidaan se tehdä laserin avulla yläluomileikkauksen kanssa samassa leikkauksessa. Vaivaton ja elegantti tapa kohottaa kulmakarvat on tehdä se yläluomileikkauksen yhteydessä kohottamalla kulmakarvat samasta viillosta, jonka kautta yläluomien iho korjataan. Tämä toimenpide on mahdollinen silloin, kun kulmakarvojen laskeutuminen on lievä tai keskivaikea. 

Yläluomien korjaus laserilla

Raskaat yläluomet ovat varsin yleinen ilmiö. Haitta voi olla niin huomattava, että luomet peittävät näkökenttää. Kulmakarvat laskeutuvat alaspäin ja yläluomi saattaa painaa ripsiä. Joskus löysää kudosta on niin paljon, että osa mustuaisesta jää peittoon. Jos yläluomen iho jää paljon taitteelle voi ihoon tulla ihottumia ja tulehduksia. Kulmakarvan alapuolella olevan ihon alle alkaa myös vuosien saatossa kertyä rasvaa. Tämä rasva muodostaa pussin ihon alle ja siihen kertyy herkästi nestettä, joka vuorostaan lisää yläluomen raskautta. Joskus kyseessä on enemmänkin kosmeettisesti häiritsevä ongelma. 

Katso video miten toimenpide tehdään.

Leikkauksen jälkeen levätään pari tuntia jääpussit silmillä, jonka jälkeen saa lähteä kotiin. Yläluomileikkauksen jälkeen silmät turpoavat ja turvotus on pahimmillaan neljän ensimmäisen päivän aikana, mutta laskee sitten yleensä nopeasti. Kylmällä hautominen auttaa ja laskee turvotusta. Yläluomien korjaukseen laserilla liittyy harvoin komplikaatioita. Mustelmia voi tulla, mutta ne eivät ole laserleikkauksessa kovin yleisiä. Tavallisimpia ongelmia ovat jälkivuoto tai haavan aukeaminen. Nämäkin ovat harvinaisia.

Alaluomien korjaus laserilla

Laserilla tehtävä alaluomileikkaus eroaa perinteisestä alaluomileikkauksesta monella tapaa. Lasertoimenpiteen etu on siinä, että yleisimmät komplikaatiot vältetään. Ongelmia ovat ihon liiallinen kiristyminen ja alaluomen vetäminen liikaa alaspäin. Jos ihoa on leikkaamalla poistettu liikaa, ei tilannetta voi enää helposti korjata. Lasertoimenpiteessä tätä riskiä ei ole, sillä ihoa ei leikata pois, ainoastaan kiristetään laserhionnalla.

Alaluomen rasvakertymän poisto laserilla

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Silmät puudutetaan ensin silmätipoilla ja silmälle asetetaan piilolinssin tapainen silmäsuoja. Alaluomen iho puudutetaan. Rasvatyrä poistetaan alaluomen sisäpinnan kautta laserilla tehdystä pienestä viillosta. Haavaa ei tarvitse ommella kiinni eikä tästä jää lainkaan ulospäin näkyvää jälkeä.

Pieni viiltokohta sulkeutuu itsekseen parin päivän sisällä. Joissain tapauksissa voi alaluomelle muodostua mustelmia, joiden poistuminen vie oman aikansa. Ylimääräinen rasvakertymä voi esiintyä myös nuorilla, jolloin pelkän rasvakertymän poisto riittää. Usein kuitenkin myös iho on esimerkiksi iän myötä selkeästi löystynyt ja silloin tehdään myös hionta

Alaluomen ihon hionta laserilla

Saman toimenpiteen yhteydessä voidaan hioa ryppyinen tai löystynyt alauomien iho Ultra Pulse-laserilla. Ultra Pulse on fraktionaalinen hiilidioksidilaseri, joka voimakkaasti kutistaa ja uudistaa ihoa.

Alaluomien iho käsitellään melko laajalta alueelta alkaen ripsirajasta ja häivyttäen kohti poskia ja ohimoita. Laserin jälki iholla on pistemäinen, jokaisen pisteen väliin jää tervettä kudosta ja tämä nopeuttaa paranemista. Hiottu iho on muutaman päivän ajan pistemäisen hennon ruven peitossa. Joskus pelkästään alaluomien ihon hionta riittää, sillä kaikilla ei ole ylimääräistä rasvaa alauomilla.

Kuvagalleria

Kuvia ennen hoitoa ja hoidon jälkeen